Челси посреща Нюкасъл в 1/4-финалите от Купата на Лигата и играят при резултат

...
Челси посреща Нюкасъл в 1/4-финалите от Купата на Лигата и играят при резултат
Коментари Харесай

Челси е на 1/2-финал за Купата на лигата, Нюкасъл е аут след драма с дузпи

Челси посреща Нюкасъл в 1/4-финалите от Купата на Лигата и играят при резултат 1:1.  Калъм Уилсън откри резултата след четвърт час игра в Лондон. Михайло Мудрик изравни в 92-ата минута.

Още във втората минута Мойзес Кайседо беше с жълт картон, откакто еквадорецът нападна жестоко в тил Антъни Гордън. Минута по-късно точно Гордън получи вляво по нападението на " джордитата " и шутира от воле, само че право в гърба на Аксел Дисаси. След седем минути игра домакините стигнаха до първата си обстановка в срещата. Конър Галахър овладя центрирана топка от ъглов удар и насочи доста прекрасен удар, само че топката срещна напречната греда на Дубравка.

След четвърт час игра пък се случи голямо недоразумение в защитата на Челси, откакто " сините " сгрешиха пас обратно, а Беноа Бадиашил работи кошмарно и пропусна топката през краката си, а Калъм Уилсън притича да си върне кълбото и с обмислен изстрел матира Джордже Петрович - 1:0 за гостите.

В 27-ата минута Рахийм Стърлинг беше изведен вляво и насочи тънък изстрел, само че топката не откри очертанията на вратата на Нюкасъл. При последвалото нахлуване още веднъж Стърлинг получи опция да изравни резултата, откакто финтира защитата на " свраките " и стреля, само че Бруно Гимараес с тяло спря кълбото.

Маурисио Почетино пък направи две насилствени промени в хода на първото полувреме, като Енцо Фернандес напусна с проблеми, а на неговото място се появи Армандо Броя, като на почивката Мало Густо размени Леви Колуил. Второто полувреме стартира с напън на Челси, като три след подновяването удар на Палмър беше блокиран от Люис Майли.

Челси стигна още веднъж покрай изравнителния гол на " Стамфорд Бридж ", само че отново не съумя. Армандо Броя получи вляво в наказателното поле и пусна за Николас Джаксън. Нападателят се завъртя и стреля, но опитът му не откри очертанията на вратата, защитавана от Мартин Дубравка. При последвалото нахлуване словакът трябваше да прави зрелищно избавяне след изострен удар на Рахийм Стърлинг.

Три преди края пък Михайло Мудрик пласира чудесно центриране в наказателното поле на гостите към Мало Густо. В сетния момент обаче Тино Ливраменто с глава спря пътя ѝ и я прати в ъглов удар. В последната минута на реодвното време Мигел Алмирон шутира от доста дребен ъгъл, само че Петрович улови.

В добавеното време на срещата натискът на Челси даде резултат. Иан Маатсен центрира, а Киърън Трипиър опита да върне с глава към Дубравка, само че прекомерно леко и Мудрик го нападна откъм гърба. Украинецът шутира и преодоля словашкия пазач, с цел да изравни резултата след тежката неточност на британския защитник.

След попадението пък почитател на Челси навлезе на терена и избута Мартин Дубравка, защото стюардите не съумяха да се оправят с него, само че без съществени последствия, въпреки това да не са чести гледки на Острова. Така се стигна до дузпите, където Коул Палмър стреля добре долу вляво и преодоля Дубравка. Първият реализатор за гостите бе Калъм Уилсън, който с брилянтен шут направи резултата 1:1. Следващият изстрел беше отново прецизен за Челси - 2:1. Киърън Трипиър застана втори за " свраките " и с мощен удар прати топката настрана. Кристофър Нкунку беше непогрешим за 3:1. Третият за " свраките " бе Бруно Гимараес, който с грациозен удар пласира топката в долния десен ъгъл на Джорджевич. Михайло Мудрик също се разписа при наказателните удари и направи резултата 4:2.

LIVE / ЧЕЛСИ - НЮКАСЪЛ 1:1

0:1 Уилсън 16', 1:1 Мудрик 90'

ЧЕЛСИ (4-3-3): Петрович; Дисаси, Силва, Бадиашил, Колуил; Кайседо, Фернандес, Галахър; Палмър, Джаксън, Стърлинг

НЮКАСЪЛ (4-3-3): Дубравка; Крафт, Ласелс, Ботман, Ливраменто; Жоелинтон, Гимараеш, Лонгстаф; Алмирон, Уилсън, Гордън
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР